CV

Ik studeerde hobo, zang en koordirectie aan het conservatorium te Amsterdam. Na mijn studie zong ik enkele jaren in het Nederlands Operakoor, in kleinere bezettingen en als solist bij verschillende koren. Daarnaast gaf ik zangles op diverse muziekscholen en dirigeerde ik koren en musicalgroepen.

Sinds 1995 woon ik in het noorden van het land, waar ik koren en groepen leid, waaronder het Rupertsberg Ensemble, dat zich richt op de muziek van Hildegard von Bingen, vocaal sextet Groupe des Six en het door mij in 2008 opgerichte Projectkoor Gabriel FaurƩ. Dit koor legt zich toe op bijzonder repertoire, zoals het werk In Lovers' Eyes, voor gemengd koor, twee hoorns en harp, dat Bart Visman in 2013 in opdracht van het koor schreef.
projectkoorgabrielfaure.nl

Enkele jaren geleden ontdekte ik de Lichtenberg-methode, het zogeheten klankgeoriƫnteerde zingen, waarin niet de motoriek, maar de waarneming en resonantie uitgangspunt zijn, en sindsdien verdiep ik me hierin samen met Bep Pierik.
lichtenberger-institut.de

Het was via deze methode dat ik uiteindelijk in 2016 bij Pansori Living Sound (PLS) van Yvonne de Bruijn terechtkwam, en maak inmiddels deel uit van haar team.