Pansori

Ik heb altijd een fascinatie voor Klank gehad, maar herkende in de muziekwereld maar heel zelden het besef dat Klank een entiteit is, niet iets wat je als musicus 'maakt'.

Dit besef vond ik wel bij de opleiding van Yvonne de Bruijn, en dat voelde als thuiskomen. Wat is Pansori Living Sound?

Kort samengevat kun je zeggen dat ieder mens een eigen trillings- of resonantieveld heeft. Via de klanken van de stem kan dit resonantie- of frequentieveld van het lichaam worden beïnvloed. De resonantie van de stem kan zo de homeostase (zelfregulerende werking van het lichaam) weer op gang helpen.

Het veld heeft verschillende aspecten: fysieke, emotionele, mentale en spiritueel/sociale. Op al deze niveaus kunnen verstoringen zijn opgetreden die via de werking van de klank kunnen worden opgeheven, waardoor ons lichaam en onze geest weer in harmonie en balans komen. Daardoor wordt onze gezondheid ondersteund.
Meer hierover is te vinden op de volgende site: pansori-network.org.

Inmiddels heb ik de basis- en vervolgopleiding afgerond en zing ik veel voor mensen, die met zowel fysieke als psychische klachten naar mij toe komen. Het besef dat de Klank leidend is in een sessie, en de cliënt en degene die zingt de verantwoordelijkheid hebben om daarmee aan de slag te gaan, maakt het Pansori-zingen tot een gezamenlijk en verrassend proces.
Voor meer informatie kijk op pansorisoundinstitute.nl

Inmiddels maak ik uit van het team dat de opleiding PLS geeft, na eerst als assistent te zijn geweest bij de basisopleiding die in 2020 begon.

Pansori Living Sound, zingen voor jezelf.

Samen met Esther Putter geef ik een inleidende cursus van 8 vrijdagen. Heeft u interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met me op.
Gegevens vindt u hier.

 

Reacties cliënten:

 • Dina heeft relatieproblemen die voortkomen uit verslavingsproblematiek, haar vraag is verbinding vinden met zichzelf, en kracht te vinden om haar problemen te onderkennen en aan te kunnen.
  Ik stel altijd een oprechte vraag. Met een open hart. Monique heeft haar hart open als ze voor je zingt. Zo voelbaar!
  Dina
 • Saskia kwam bij mij na een ingrijpende keeloperatie en wilde graag dat er gezongen werd voor het oedeem dat ze er aan heeft overgehouden en waar ze erg veel last van had. Dat ook haar speekselklieren niet meer goed werkten, werd mij pas duidelijk toen ik voor haar ging zingen en we aan het werk gingen.
  Monique heeft iets bij me los gezongen: m'n speekselklieren die na bestraling niet meer werkten, zijn weer tot leven gekomen. Een onvergetelijke ervaring.
  Saskia
 • Laura was mijn eerste cliënt. Zij heeft jaren geleden een hersenstaminfarct gehad en heeft nog steeds last van constant bewegende ogen. Ze wilde heel graag dat daar wat meer rust kwam.
  Tijdens een Pansori-sessie zingt Monique met veel liefde en aandacht voor een door mij aangegeven deel van mijn lichaam. De lichamelijke - en emotionele reactie(s) van mijn lijf zijn bijzonder te noemen. Monique gaat heel integer om met de gevoelens die naar voren komen tijdens de sessie. Iedere keer na het zingen ervaar ik een grote rust.
  Laura